Регистрация

Свинско бон филе с рататуй

Свинско бон филе с рататуй
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 7420

Свинско с уникален доматен пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За свинското:

  • 1 свинско бон филе
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. семена кориандър
  • 2 с.л. семена ким
  • 3 с.л. кимион
  • 2 с.л. сушен риган

За зеленчуковото рагу:

  • 2 скилидки чесън
  • 2 средни глави лук
  • 1/2 голям патладжан
  • 2 тиквички
  • 4 големи домата
  • 1 люто чушле
  • 2 семена черен кардамон

Начин на приготвяне:

На рататуя:

1. В средна тенджерка сгорещете 3 с.л. зехтин и прибавете нарязания чесън и нарязания на филийки лук. Нарежете патладжана на кубчета с големина 1,3 см, посолете хубаво и оставете да се отцеди върху кухненска хартия. Когато се поотцеди, го прибавете в съда с чесъна и лука. Разполовете тиквичките по дължина и ги нарежете на филийки. След това ги сложете в тенджерката и оставете цялта смес да се посготви. Нарежете доматите и ги сложете заедно с чушлето и семената кардамон. Гответе за около час, като овкусите със сол и пипер.

На свинското:

1. В сгорещено тиганче с малко зехтин, запечете равномерно бон филето от всички страни. Извадете от съда и оставете да се поохлади за минутка. Смелете подправките, но не много фино, за да се усещат. Покрийте месото с малко олио, овкусете със сол и пипер и поръсете микса от подправки отгоре. Внимателно притиснете, така че да залепнат хубаво за месото. Сложете го в незалепваща тавичка и печете на 190ºС за около 20 мин. Оставете да престои и нарежете.

2. Поднесете с качамак.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта