Регистрация

Печено бонфиле във вестник по колумбийски

Печено бонфиле във вестник по колумбийски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2857

Варварски сготвено люто свинско на жив алкохолен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месото:

  • 1 голямо парче бонфиле (0,5 - 1 кг)
  • около 1 кг сол
  • 100 - 200 мл коняк

За поднасяне:

  • салца верде
  • пикантна салца
  • гуакамоле
  • царевични питки

Начин на приготвяне:

1. Подсушете месото. Пригответе поне 4 страници от вестник. Сложете 1/3 от солта върху вестника, така че да се получи канапе от сол. Трябва да е почти 1 см дебело. Сложете месото върху солта и го покрийте напълно с останалата сол. Увийте във вестника и след това в алуминиево фолио.

2. Сложете увитото месо в предварително запаленото барбекю, затворете с капака и печете 20-30 мин. - в зависимост от дебелината на месото. След 10 мин. обърнете от другата страна и печете до желаната готовност.

3. Сложете пакета в чиния и го отворете. Счупете солта, която е поела соковете от месото и се е втвърдила като черупка около него. Остъжете с нож тази черупка и я прехвърлете в метална или огнеупорна купа. Направете няколко среза в месото, за да попие коняка и го полейте отгоре.

4. Запалете месото и с голяма лъжица поливайте с коняк, докато огънят се потуши.

5. Нарежете и поднесете.

*Ако не разполагате с барбекю, можете да изпечете месото и във фурната, като трябва да я сгорещите много добре, преди да сложите месото (на 230-240°C).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта