Регистрация

Свински ребърца с барбекю сос и портокали

Свински ребърца с барбекю сос и портокали
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2065

Мариновано свинско в барбекю сос с чесън и коняк.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свински ребра (свински гърди с кост)
  • 150 мл барбекю сос
  • 2 портокала
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. коняк

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинските ребра на мръвки с по 2-3 кокала всяка.

2. В голяма тенджера кипнете вода и варете вътре месото на умерен огън около 20 минути.

3. Изстискайте сока от портокалите, в него добавете соса барбекю, намачкания или пресиран чесън и коняка.

4. Извадете свареното месо от водата, отцедете го, надупчете с нож леко между кокалите и обтрийте с половината от соса. Приберете в хладилник за поне 1 час.

5. Сгорещете тиган, грил или скара и запечете месото от всяка страна. По време на готвенето можете да добавите още малко от соса.

6. Поднесете печените мръвки топли и в компанията на останалия сос за потапяне или обливане.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта