Свински ребърца по китайски с кетчуп
Лесни и бързи пикантни свински ребърца с панировка и сос.
Необходими продукти:
- 500 г свински ребърца
- 3/4 ч.л. сол и захар
- 1/2 с.л. шери
- 1 скилидка чесън, нарязан
- 1,5 с.л. царевично нишесте
- олио
- 1 с.л. сос Уорчестършър
- 1.5 с.л. кетчуп
- 1/2 с.л. захар
- 1.5 с.л. вода
- сусамово олио
- пресен кориандър, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете ребърцата до желаната големина и ги овкусете със сол, захар, шери и чесън.
2. Добавете царевичното нишесте и смесете много добре.
3. Изпържете ги в щедро количество олио в уок на умерен огън за 4 мин. до златисто-кафяво. Заделете.
4. Сгорещете отново олиото и изпържете ребърцата още веднъж на силен огън за 1 мин. Извадете и заделете.
5. Почистете уока или използвайте друг съд и сложете соса Уорчестършър, кетчупа, захарта, водата, сусамовото олио и кориандъра да заврят.
6. Добавете готовите ребърца и запържете като разбърквате на силен огън, докато течността почти се изпари.
7. Поднесете с китайски пържени зеленчуци и ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ