Регистрация

Свински ребърца на скара

Свински ребърца на скара
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 7643

Мариновани ребърца с мед, чесън, горчица и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг. свински ребърца
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сока на 1 лимон
  • сол на вкус
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 супена лъжица суха мащерка
  • 1 супена лъжица риган
  • млян черен пипер на вкус
  • 50 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинските ребърца на средни по размер парчета. Счукваме чесъна и сухите подправки (мащерката, ригана, черният пипер и солта) в хаванче. Преместваме ги в подходящ съд. Добавяме виното, зехтина, лимоновия сок, горчицата и меда. Разбъркваме много добре.

С така получената марината намазваме хубаво ребърцата. Подреждаме ги в купа. Покриваме с фолио и оставяме на хладно място за няколко /2-4/ часа. Половин час преди печенето ги изваждаме на стайна температура.

Загряваме идеално скарата, намазваме я с малко мазнина и слагаме ребърцата. Печем до готовност.

Добър апетит!

печени свински ребърца с мед, горчица и подправки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта