Свински пържолки с ароматно масло
Печени свински пържоли с маслен сос с чесън и подправки.
Необходими продукти:
- 4 големи или 8 по-малки пържолки от свинско (да е сигурно, че ще стигнат)
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 100 г масло
- 8 скилидки чесън
- 4 с.л. терияки сос
- сокът на 1/2 лимон
- 2 с.л. соев сос
- 1 ч.л. горчица
- копър или друга прясна подправка за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В никакъв случай не начуквайте свинското. Целта е да остане сочно. Обтрийте със сол и пипер и покапете с олио. Оставете настрана.
2. Маслото разтопете в малка метална купичка на слаб огън или в съд, подходящ за микровълнова. Добавете към него горчицата, терияки соса, соевия сос, лимоновия сок и намачкания на паста чесън. Разбъркайте добре.
3. Месото метнете в добре сгорещен тиган на силен огън за по 1-1:30 минути от страна на пържола. После редете в тавичка.
4. Сгорещете фурната на 200 градуса. Намажете месцата с 1/3 от масления сос, покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете за 20 минути. Разгърнете фолиото, изключете фурната и върнете месото за още 5-6 минути.
5. Разпределете пържолите в порции. Отгоре залейте с маслен сос, а остатъкът от него (ако има такъв), сервирайте за допълнително овкусяване.
6. Поднесете с поръска от наситнена прясна подправка и гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ