Регистрация

Свински скалопини с масло на тиган

Свински скалопини с масло на тиган
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1210

Бърза печена свинска плешка на тиган с масло и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 пържоли от свинска плешка - без кост и мазнина, около 700-800 г общо
  • сол и пипер
  • 30 г масло за печенето и още толкова за заливката
  • пресни зеленчуци за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Всяка от пържолките сложете на дъска, покрийте с найлонов плик и начукайте с чук за месо докато се изтъни почти до прозрачност, но не чак да заприлича на шницел.

2. Поръсете двустранно със сол и пипер.

3. В голям тиган с незалепващо покритие разтопете 10 г масло и сгорещете на умерен огън. Сложете 2 скалопини и гответе от едната страна 2 минути. Обърнете от втората и гответе още 2 минути. След това върнете за 30-40 секунди от първата страна. После прехвърлете в чиния.

4. Сложете по 5 г масло върху всяко парче месо и продължете да готвите и останалите 2 порции.

5. Поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци или друга гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта