Свински скалопини с масло на тиган
Бърза печена свинска плешка на тиган с масло и подправки.
Необходими продукти:
- 6 пържоли от свинска плешка - без кост и мазнина, около 700-800 г общо
- сол и пипер
- 30 г масло за печенето и още толкова за заливката
- пресни зеленчуци за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Всяка от пържолките сложете на дъска, покрийте с найлонов плик и начукайте с чук за месо докато се изтъни почти до прозрачност, но не чак да заприлича на шницел.
2. Поръсете двустранно със сол и пипер.
3. В голям тиган с незалепващо покритие разтопете 10 г масло и сгорещете на умерен огън. Сложете 2 скалопини и гответе от едната страна 2 минути. Обърнете от втората и гответе още 2 минути. След това върнете за 30-40 секунди от първата страна. После прехвърлете в чиния.
4. Сложете по 5 г масло върху всяко парче месо и продължете да готвите и останалите 2 порции.
5. Поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци или друга гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ