Свински пържоли с чушки, лук и морков
Панирано свинско, задушено в зеленчуци и масло на тиган.
Необходими продукти:
- 500-600 г свинско месо или 4 пържоли от плешка (без кост и мазнина) със същия грамаж
- 2 с.л. царевично нишесте (можете да замените с бяло брашно)
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. чесън на прах
- сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. лют пипер, ако харесвате пикантна храна
- 60 г масло + 2 с.л. олио
- 1 голяма и сочна сладка чушка
- 1 глава лук
- 1 морков
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете брашното и царевичното нишесте (или само 3 с.л. бяло брашно) с чесъна на прах, сол, пипер и лют пипер по желание и на вкус. Ако месото е цяло парче, го нарежете на 4 пържолки.
2. Лука нарежете на полумесеци, моркова рендосайте на едро ренде, а чушката разполовете, почистете и нарежете на лентички.
3. Сгорещете 30 г от маслото с 1 с.л. олио на умерен към силен огън. Оваляйте всяко парче свинско в брашнената смес и пържете за по 6 минути от страна.
4. Извадете готовото свинско в отделен съд, сипете в тигана още 1 с.л. олио и добавете чушката. Пържете 4 минути.
5. Добавете лука и морква и гответе при периодично бъркане още 5 минути. Добавете останалите 30 г масло и овкусете със сол и пипер.
6. Върнете мръвките в тигана и ги покрийте с част от зеленчуците. Намалете огъня на умерен към слаб, сложете капак и гответе още 10 минути.
7. Сервирайте по 2 пържоли в порция с гарнитура от зеленчуците и заливка от соса, ако се е отделил такъв в тигана.
Източник: YouTube/Neues Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ