Регистрация

Свински пържоли с лук, гъби и картофи

Свински пържоли с лук, гъби и картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1214

Печено свинско с картофи под кашкавалена коричка с гъби, майонеза и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг свински врат без кост или 4 дебели свински пържоли без кокал
  • 250 г лук
  • 150 г кашкавал
  • 150 мл майонеза
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 20 г масло
  • 250 г гъби - пресни
  • 700 г картофи + 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Ако сте взели цял свински врат, го разрежете на 4 дебели пържоли. Може и директно да си купите такива. Поръсете ги със сол и пипер двустранно и счукайте докато се превърнат в по-големи меса с дебелина около 1,5-2 см. Гъбите измийте и нарежете на тънки полумесеци.

2. Сгорещете на силен огън олиото в тиган и запечатайте пържолите като ги слагате една по една за 30-40 секунди от страна на силно сгорещената повърхност. Извадете в чиния и оставете настрана.

3. Намалете огъня на умерен и добавете маслото в тигана. Щом се разтопи, изсипете гъбите, гответе и бъркайте докато попият мазнината, изпарят водата си и леко се запекат. Махнете от котлона.

4. Наситнете лука и изсипете в купа, рендосайте отгоре кашкавала, залейте с майонезата и разбъркайте.

5. Картофите обелете и нарежете на полумесеци с дебелина около 1,5 см. Изсипете в тава, в която биха се събрали пържолите без да се застъпват. Овкусете със сол и пипер и покапете с 2 с.л. олио.

6. Подредете запечатаните пържоли върху картофите. Върху всяка пържола сложете гъби, а върху гъбите разпределете сместа с лук, кашкавал и майонеза.

7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 40-тина минути или докато прецените, че ястието е готово.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта