Свински пържоли в сос с горчица и чесън
Задушени свински пържоли в горчичен сос с лук, чесън и брашно.
Необходими продукти:
- 4 сочни свински пържоли без кост
- сол и пипер
- 3 с.л. олио
- 50 г масло
- 2 глави лук
- 5 скилидки чесън
- клонка розмарин или 1/2 ч.л. сух розмарин
- 3 ч.л. горчица
- 1 с.л. брашно
- 600 мл вряла вода
- 3 дафинови листа
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Свинските пържоли обтрийте добре със сол и пипер и оставете настрана докато нарежете лука на кубчета и обелите скилидките чесън.
2. В голям тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете пържолите за по 3 минути от страна. Извадете в отделна чиния.
3. Намалете огъня на умерен и в мазнината от тигана разтопете маслото. Запържете в него лука за 4-5 минути и пресирайте отгоре чесъна. Гответе и бъркайте още 1 минута.
3. Добавете розмарина и горчицата и размешайте. Поръсете брашното и бъркайте 2 минути. Залейте с врялата вода и размешвайте докато се получи сос без брашнени бучки. Овкусете със сол и пипер и изчакайте да кипне.
4. Върнете пържолите в тигана и положете дафиновите листа. Намалете на умерен към слаб огън, сложете капак и оставете да къкри 50 минути.
5. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте. По желание поднесете с картофено пюре, бял ориз или хляб за топкане на горчичения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ