Регистрация

Свински пържоли на тиган

Свински пържоли на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6516

Мариновани котлети с мед, бира и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 свински котлетни пържоли
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 5 супени лъжици  бира
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • бял пипер на вкус
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите. Поръсваме ги равномерно със сол и пипер на вкус. Оставяме ги половин час на хладно място.

В дълбок съд смесваме бирата, зехтина, меда и лимоновия сок и в тази марината слагаме отлежалите пържоли за още половин час.

Печем ги на тигана-грил до готовност.

Сервираме с пържени картофи или картофи по селски.

Добър апетит!

мариновано свинско в меден сос с лимон и бира

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта