Свински кебап с вино и ориз
Винен кебап със свинско и ориз.
Традиционен винен кебап готви Миро в канала Готвене за начинаещи, показвайки една класическа рецепта за основно ястие с месо, позната под различни имена по света, ала и станала традиция в българската кухня. Комбинацията от свински мръвки, лук, бял ориз и винен сос се разкрива в най-вкусния си вариант.
Първо месото се реже на парчета с размер на по-едра хапка и се запържва в смес от олио и масло. Щом водата му изври, се добавя лук, а след като се запържи, в ястието влиза доматена салца и микс от подправки. Залива се с вино, добавя се бульон или вода и се оставя да къкри.
И докато месната част къкри, се приготвя и оризът. Той се измива докато наситнен лук се запържва в масло. После се пържи до оцъкляне, залива се с вода и се оставя да ври, овкусен със сол и пипер, до готовност. В кебапа се добавя останалото вино, а след това се налива и размито във вода брашно. Готви се до пълно разваряване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ