Свински гърди по китайски
Двойно готвено крехко прасенце.
Необходими продукти:
- 600 г свински гърди
- 1 с.л. светъл соев сос
- 3 ч олио за пържене на маслена баня
- 2 стръка зелен лук
- 5 резена джинджифил
- 1 звезден анасон
- 3 с.л. захар (за овкусяване)
- 5 с.л. светъл соев сос (за овкусяване)
- 150 мл китайско вино (за овкусяване)
- 100 г сварени зелени зеленчуци
- 1 с.л. царевично брашно, смесено с вода, за сгъстяване
Начин на приготвяне:
1. Сварете наполовина свинските гърди. Мариновайте ги за 10 мин. и ги изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.
2. Сложете изпърженото свинско с останалите необходими продукти в съд за варене на пара и овкусете. Запечатайте хубаво с огнеупорно найлоново фолио и задушавайте на силна пара 3 ч. или докато свинското омекне.
3. В чиния за сервиране подредете зеленчуците и покрийте със свинско. Стоплете соса и го сгъстете с разреденото царевично брашно. Полейте свинското и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ