Регистрация

Свински гърди на грил

Свински гърди на грил
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3411

Чудесни мариновани свински гърди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг обезкостени свински гърди, почистени от кожата и мазнината - сланината трябва да е с дебелина не повече от 1,25 см

За маринатата:

  • 1 ч.ч. + 1 ½ с.л. бяла захар
  • 2 ч.л. едра сол
  • ½ с.л. счукан чесън
  • 1/8 ч.л. смлян черен пипер

За соса, с който ще поливате месото при печене:

  • ¼ ч.ч. чеснов сос от стриди
  • ¼ ч.ч. от запазената марината
  • ¼ ч.л. сушени червени чилита
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете почистеното свинско на дълги ивици, с дебелина около 2,5 см. Сложете ги в дълбок съд.

2. Смесете продуктите за маринатата и излейте върху свинското. Мариновайте поне 2 часа преди да изпечете на грил, като прободете на няколко места месото, за да поеме по-добре маринатата.

3. Смесете соса за поливане при печене.

4. Печете маринованото месо върху горещи въглища, като го поливате със соса за печене от време на време. Внимавайте с огъня, защото мазнината е лесно запалима.

5. Поднесете със сос от оцет и чили за потапяне.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта