Регистрация

Свински врат с лук и туршия



Свински врат с лук и туршия
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1759

Свинско задушено с праз лук, червен лук и домашна туршия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Странно за мнозина нашенци днес, но иначе съвсем традиционна българска рецепта за зимно ястие със свинско, се готви в Кухнята на Звездев. Сочното месо от свински врат се задушава в компанията на два вида лук и сок от царска туршия. А на финала към него се добавят и зеленчуци от туршията. Получава се апетитна гозба с месо, която обаче не би допаднала на всеки вкус. Все пак дайте ѝ шанс.

Първо месото се реже на хапки, а лукът - на кръгчета. Лукът се маринова в оцет, захар и сол, а през това време в тенджера се сгорещява олио и се пържат свинските хапки. Към тях се добавя нарязаният косо праз лук и маринованият лук. Готви се до запечатване на лука и след това се залива с вода от туршията. Оставя се да къкри на умерен огън до разваряване на месото. После се добавят и зеленчуци от туршията, готви се още малко и се подправя с чубрица, магданоз и сол на вкус.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта