Регистрация

Свински бут със сладко от кайсии

Свински бут със сладко от кайсии
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1374

Печен свински бут със сладка коричка от мед и мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 свински бут (около 3 кг)
  • 3-4 с.л. карамфилчета на клонки
  • 8 с.л. мармалад от кайсии
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. горчица (мека)
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Накиснете свинския бут в голям съд със студена вода за една нощ. След това извадете, подсушете и обтрийте със сол и пипер.

2. Направете напречни разези през месото от всички страни. В тях скатайте карамфилчетата.

3. Увийте бута в алуминиево фолио и бутнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 120 минути. Преценявайте така: на всеки 500 г се пече по 20 минути.

4. Махнете фолиото и оставете да се запече за още 20 минути без него.

5. През това време изсипете в касерола сладкото, меда и горчицата и подгрейте до кипване. След това намалете огъня и оставете да прикъкря за 5-6 минути.

6. Извадете тавата, намажете месото с получения сос и върнете във фурната за още 20 минути.

7. Извадете отново и оставете да почине 10-тина минути преди сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта