Регистрация

Табиетлийски свински айсбан за празници

Табиетлийски свински айсбан за празници
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1587

Свинско в саламура, варено на бавен огън с подправки и запечено с коричка от горчица и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 л хладна вода
  • 200 г сол
  • 2 кг свински бут или друго парче свинско месо с кожа
  • 2 л вряла вода
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 ч.л. бахар на зърна
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 ч.л. сух майоран (ако иамте)
  • 2 ч.л. захар
  • 4 с.л. мед
  • 3 с.л. горчица
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Разтворете солта в хладната вода и накиснете парчетата свинско месо за 1 до 3 дни в саламурата.

2. Кипнете 2 л вода в тенджера и пуснете свинското вътре. Щом кипне, отпенете и добавете цели и обелени скилидките чесън, морковите, главите лук и овкусете с пипера, бахара, дафиновите листа, захарта и майорана. Оставете да ври под капак за 3 часа на слаб огън - колкото да къкри водата.

3. Смесете в купичка меда с горчицата и олиото и разбъркайте много добре.

4. Свареното свинско поставете над решетка върху застлана с пергамент тава. Намажете с четка много хубаво и отвсякъде с горчичената смес.

5. Пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.

6. Извадете, изчакайте да почине 5 минути и поднесете с гарнитура и салата по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта