Сашка Васева прави Тирамису Долче Вита
Тирамису с бити белтъци и ванилия.
Многословна и описателна, българската певица Сашка Васева си спомня за живота в Италия и за сладостта на един традиционен италиански десерт, който в последно време набира особена популярност - тирамисуто. Но многото калории на сладкиша не са за всеки, затова Сашка леко обира рецептата, като запазва ароматите, но намалява сладостта и мазнините, слагайки по-малко захар и пропускайки добавки като сметана, крем сирене и ароматен алкохол.
Първо се прави кремът. Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват с пудра захарта, ваниловата захар или есенция и постепенно в сместа се вкарва и маскарпонето. След това белтъците се бият на сняг и на финала двете смеси се обединяват. Започва реденто на сладкиша - бишкотите се напояват в кафе и се редят на дъното на тава. Изсипва се половината крем, заравнява се и се реди втори пласт бишкоти. Отгоре се залива с останалия крем и се поръсва с какао.
Сладкишът се прибира за 6 часа в хладилник да дръпне. А как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ