Регистрация

Сашка Васева прави Тирамису Долче Вита



Сашка Васева прави Тирамису Долче Вита
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 1151

Тирамису с бити белтъци и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Многословна и описателна, българската певица Сашка Васева си спомня за живота в Италия и за сладостта на един традиционен италиански десерт, който в последно време набира особена популярност - тирамисуто. Но многото калории на сладкиша не са за всеки, затова Сашка леко обира рецептата, като запазва ароматите, но намалява сладостта и мазнините, слагайки по-малко захар и пропускайки добавки като сметана, крем сирене и ароматен алкохол.

Първо се прави кремът. Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват с пудра захарта, ваниловата захар или есенция и постепенно в сместа се вкарва и маскарпонето. След това белтъците се бият на сняг и на финала двете смеси се обединяват. Започва реденто на сладкиша - бишкотите се напояват в кафе и се редят на дъното на тава. Изсипва се половината крем, заравнява се и се реди втори пласт бишкоти. Отгоре се залива с останалия крем и се поръсва с какао.

Сладкишът се прибира за 6 часа в хладилник да дръпне. А как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта