Регистрация

Тирамису Хенри с пудра захар

Тирамису Хенри с пудра захар
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 7295

Изискана бишкотена торта с кафе и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. пудра захар
  •  скоч на вкус (или коняк, тъмен ром или друг подходящ за кафе алкохол по избор)
  • 500 г маскарпоне
  • 140 г горчиво-сладък шоколад, настърган
  • 30 г неподсладен шоколад, настърган
  • млечен шоколад, настърган, на вкус
  • 1 пакет (200 г) бишкоти
  • прясно сварено и охладено кафе

Начин на приготвяне:

1. Сварете средно силно кафе (или безкофеиново, ако предпочитате) и го оставете да се охлади до стайна температура или повече.

2. Настържете хубав шоколад към горчиво-сладкия и неподсладения, за да подсилите вкуса.

3. Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг.

4. Направете на крем жълтъците с 1 ч (или повече) пудра захар, като ги разбиете до побеляване. Капнете малко скоч (или друг алкохол по избор) и разбъркайте. Внимателно прибавете маскарпонето и белтъците, като разбърквате след всяко добавяне.

5. По желание, разполовете бишкотите по дължина, за по-тънък блат. Разпределете полоивната бишкоти не много плътно в дълбок съд. С четка за сладкиши ги намажете с предварително свареното кафе. Покрийте ги хубаво с половината крем с маскарпоне, след това ги поръсете с половината от настъргания шоколад. Повторете процедурата с останалите продукти и оставете в хладилника за поне 3 ч. преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта