Салата с тиква и ядки
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1615
Тиквена салата с меден сос и червена чушка.
Бон Апети
Излъчен на 22.01.2016
Печената тиква е вкусна както в сладък вариант, така и в солен. Днес от нея правим салата като овкусяваме тиквата с мед и соев сос, а след това я печем в компанията на сусамови семенца. След изваждане от печката салатата получава още жизненост от червения цвят на наситнена прясна червена чушка и зелените листа на босилека. Да, тази салата не е особено подчинена на традициите в българската кухня, но пък повечето продукти в нея са си нашенски.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, зехтин, мед, светъл соев сос, соев сос, сол, тиква, тиква „цигулка”, Тиквени семки, червени чушки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ