Салата с печени чушки, царевица и авокадо
Мексиканска салата с царевица, домати, авокадо и печени червени чушки.
Бон Апети
Излъчен на 10.07.2017
Апетитна лятна салата с царевица показват Лора и Стоян, като се спират на идеята за топло предястие с мексикански корени. Ако се усмелите да добавите и люто чушле, ще получите идеална мексиканска салата с печени червени чушки и още глезорийки, повечето от които преминават през термична обработка. Можете да сервирате ястието и като гарнитура, а ако сте на диета, да го обявите за идеален обяд, защото е засищащо, но и нискокалорично.
Първо царевицата се почиства от кочана, като Стоян Сейменски предлага хитър начин за лестно отделяне на семенцата от кочана. След това се запържват червен лук и чесън, после при тях влиза царевицата и се пържи до готовност. Следва да я прехвърлим в купа и да добавим нарязани и почистени от семките печени червени чушки. След тях идва ред на кубчета домати и наситнен пресен кориандър. После се овкусява с кора и сок от лайм, посолява се, размешва се и се поднася с резени авокадо. Това е всичко - готови сте за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ