Салата с кускус и спанак с моркови
Предястие с кускус и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 14.03.2018
Вкусно предястие с мароканска нотка правят Лора и Стоян, като дават идея и за постно диетично основно, в което зеленчуците си партнират със засищаща паста, за да се получи шарена и красива харана, която хем е лека и богата на витамини и минерали, хем може да наяде гладните стомаси. А пък може и да е само прелюдие към порция печени мръвки с гарнитура.
За рецептата трябва да се запасите с кускус без варене, който се залива с врял зеленчуков бульон и малко зехтин, посолява се и се покрива със стреч фолио. Оставя се да набъбне. През това време се захващаме с морковите. Те се обелват и овкусяват със сол и пипер. Запържват се в сгорещен зехтин и се подправят със смес от люта паста хариса, мед, балсамов оцет и малко бульон. Готвят се докато течността се изпари.
При набъбналия кускус се добавят рукола, листенца бейби спанак, лимонов сок и още сол, ако е необходимо. Разбърква се и се поднася с морковите и листенца пресен кориандър за поръска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ