Салата от миди в кашкавалена кошничка
Мидена салата в кошнички от кашкавал.
Лесен ордьовър с миди, който изглежда изкусително и ще се хареса много на гостите показва готвещата влогърка Диди, която дори и на морето намира как да снима едно бързо видео с поредната вкусотия, която ще сервира. Диана Митова-Попова споделя, че мидите са особено полезна храна за лятото, защото съдържат много цинк, а той от своя страна спомага за регенерирането на кожата при слънчеви дразнения и неприятната сухота от постоянното мокрене в морето или басейна. Затова се захващаме за готвене.
Истинската красота на ордьовъра идва от чаровните кошнички от разтопен кашкавал, в които се поднася обикновена мидена салата. За да си направим тези ядливи съдинки, трябва да имаме здрав тиган, който няма да се изкриви при термичен шок. Първо се рендосва на ситно кашкавала, а след това се поръсва на палачинка върху загретия добре съд. Във видеото можете да наблюдавате точно как се прави. Когато сърцевината е добре разтопена, а крайщата на кашкавала са покафенели, горещият тиган се натапя в тава със студена вода. Така палачинката се отлепя и се поставя върху обърната наопаки купичка за брюле. Следва второ сгорещяване и втора кошничка. Продължаваме до запълване на желаната бройка.
А докато кошничките се охлаждат и оформят, си приготвяме и плънката. Отцедени от водата варени мидени ядки се смесват с нарязани кисели краставички и наситнени пресен лук и магданоз. Салатата се разбърква и се залива с дресинг от лимонов сок, бяло вино, зехтин, горчица и чесън. Посолява се на вкус, разбърква се добре и се разпределя в кошничките. Вече всичко е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ