Печени миди с галета
Миди на фурна с хрупкави ароматни трохи.
Бон Апети
Излъчен на 12.03.2018
Ордьовър от миди правят Лора и Стоян, за да припомнят колко красиви хапки се получават от сготвени миди, поднесени в черупката си. А морските дарове се сервират със запечена коричка от ароматни трохи галета, смесени с подправки. Така апетитната хапка хруска и ухае идеално. Страхотно мезе за бяло вино е.
Първо мидите се почистват и заедно с черупките се слагат в тенджера. Заливат се с бяло вино и се готвят на умерен огън 1-2 минути. Следва да отделите месестата част от черупките и всяка сърцевина да поставите полегнала в черупка. Черупките с плънката се редят в тава, посипана с моркса сол. А отгоре се проръсват с тайната в тази рецепта.
За ароматните трохи се смесва галета с наситнен магданоз, намачкан чесън, сол, пипер и зехтин. Поръсват се мидените хапки и се запичат за 5-10 минути на 200 градуса. А след това се сервират по желание с парченца лимон и чаша бяло вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ