Регистрация

Печени миди с галета



Печени миди с галета
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1540

Миди на фурна с хрупкави ароматни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.03.2018

Ордьовър от миди правят Лора и Стоян, за да припомнят колко красиви хапки се получават от сготвени миди, поднесени в черупката си. А морските дарове се сервират със запечена коричка от ароматни трохи галета, смесени с подправки. Така апетитната хапка хруска и ухае идеално. Страхотно мезе за бяло вино е.

Първо мидите се почистват и заедно с черупките се слагат в тенджера. Заливат се с бяло вино и се готвят на умерен огън 1-2 минути. Следва да отделите месестата част от черупките и всяка сърцевина да поставите полегнала в черупка. Черупките с плънката се редят в тава, посипана с моркса сол. А отгоре се проръсват с тайната в тази рецепта.

За ароматните трохи се смесва галета с наситнен магданоз, намачкан чесън, сол, пипер и зехтин. Поръсват се мидените хапки и се запичат за 5-10 минути на 200 градуса. А след това се сервират по желание с парченца лимон и чаша бяло вино.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта