Регистрация

Салата Нисоаз с риба тон

Салата Нисоаз с риба тон
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 4726

Картофи, боб, зеленчуци и хрупкава риба тон се комбинират в изискана салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • хубаво парче прясна риба тон
  • магданоз и босилек нарязани (за поръсване)
  • сол и черен пипер
  • твърдо сварено яйце
  • каперси
  • зелени аромати
  • черни маслини, нарязани на филийки
  • хубави салатни картофи, сварени и обелени
  • чери домати, нарязани на половинки и поръсени със зехтин и подправки
  • зелен боб, бланширан и сварен ал денте, поръсен с малко зехтин

Начин на приготвяне:

1. Оваляйте рибата в зехтин, овкусен със сол и пипер.

2. Сложете я за около 30 секунди от всяка страна върху плоча за печене или незалепващ тиган, докато се сготви равномерно отвсякъде.

3. Махнете я от огъня и я оваляйте хубаво в зелените аромати, увийте я във фолио и оставете да придобие форма в хладилника за малко.

За сервиране:

1. Поставете хубаво нарязаните салатни картофи в чинията, а отгоре рибата, гарнирана с маслините.

2. Сложете яйцето в чинията и гарнитайте с каперсите и зелените подправки.

3. Сложете малко бейби домати в чинията и подредете боба сред тях, като гарнирате с нарязания босилек.

4. Добър апетит!

 

Източник opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта