Салата Колсло - зеле с моркови, майонеза и екстри
Зелева салата с моркови и майонеза по холандски - салата Колсло или Коуслоу с добавки от целина и лук.
Необходими продукти:
- 4 с.л. майонеза
- 1 ч.л. хрян на паста или горчица
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 4 с.л. лимонов сок
- 25 мл прясно мляко
- 500 г зеле
- стебло целина
- 1/3 глава лук
- 1 морков
Начин на приготвяне:
1. Направете дресинга като в купичка изсипете майонезата и добавите към нея горчицата (или хрян), сол и пипер, захар, лимонов сок и мляко. Разбъркайте много хубаво.
2. Нарежете на тънки полумесеци зелката и прехвърлете в купа.
3. Рендосайте моркова на едро ренде и изсипете при зелето.
4. Нарежете стеблото целина на тънки полумесеци. Същото направете и с лука. Добавете ги при знарязаните зеле с моркови и разбъркайте добре.
5. Залейте със соса и размешайте хубаво. Опитайте на вкус и при нужда добавете още сол.
6. Приберете в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ