Странна зелева салата с лук и домати
Мариновано зеле в джинджифил с два вида лук и домати.
Необходими продукти:
- 400 г прясно зеле
- 1 глава червен лук
- 2 домата
- 60 мл ленено масло или студено пресован зехтин
- 2 с.л. оцет (опитайте с балсамов)
- 1 ч.л. рендосан корен от джинджифил
- сол на вкус
- 1 с.л. бял сусам
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на ситно, осолете и настискайте с ръце. Оригиналната рецепта препоръчва наситненото зеле да се вари една минута в кипяща подсолена вода и след това да се изсипе в гевгир и да се шокира под течаща студена вода. Този вариант обаче не се харесва на всеки.
2. Пригответе маринатата като смесите лененото масло, оцета и джинджифила. Можете да добавите и още сол, ако смятате, че е нужно.
3. Нарежете белия лук на ситно, смесете го със зелето и залейте с маринатата. Оставете да се овкуси за поне 40 минути.
4. Преди поднасяне нарежете на полумесеци доматите, а червения лук на колелца. Подредете ги върху зелето, поръсете със сусама и посолете още малко по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ