Салата Дъга с тиква
Салата с тиква, зеленчуци и гъби.
Необходими продукти:
- 1 малка тиква цигулка
- 2 малки червени чушки
- шепа бейби листа спанак
- шепа орехи
- 2 ч.ч. нарязани печурки
- 60 г фета
За дресинга:
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1/3 ч.ч. червен винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Включете грила на фурната и сложете чушките върху решетка, докато се изпекат равномерно от всички страни. Извадете ги от фурната и ги сложете в купа, покрита с фолио, за да се задушат и омекнат.
2. Нарежете тиквата на осем парчета и отстранете семената. Сложете парчетата тиква в тавичка и поръсете със зехтин и счукан черен пипер и изпечете в предварително загрята до 150ºС фурна за 15-20 мин. или до златисто-кафяв цвят. Извадете от фурната и заделете.
3. Свалете фолиото от купата с чушките и ги обелете. Нарежете ги на половинки и извадете семената, след което ги накъсайте с ръце на едри парчета.
4. Нарежете тиквата на едри хапки и прибавете останалите необходими продукти. Отгоре натрошете сиренето.
5. В незалепващ тиган препечете орехите, като разбърквате, за да не изгорят. Когато се изпекат, изключете котлона и ги прибавете в купата със салатата. Смесете всичко с дресинга и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ