Салата Бонапарт с пилешко, майонеза и кашкавал
Засищащ руски ордьовър с месо, картофи, лук, гъби, моркови и много майонеза.
Необходими продукти:
- 300 грама сварено пилешко месо
- 1 консерва или буркан гъби (тегло на гъбите около 250 грама)
- 3 варени яйца
- 250 грама кашкавал
- глава лук
- 2 варени картофа
- 1 голям морков
- 200-300 грама майонеза
- сол на вкус
- няколко с.л. растителна мазнина за запържване (сотиране)
Начин на приготвяне:
1. Салатата се реди на пластове в дълбока по възможност прозрачна салатиера. На първи ред рендосайте картофите. Можете да ги посолите леко.
2. Върху тях намажете с майонеза.
3. Нарежете на ситно лука и го запържете в 2-3 с.л. мазнина. Щом покафенее, прибавете в тигана и отцедените и нарязани гъби от консерва. Запържете заедно и излейте върху салатата. Това е следващия пласт. Отгоре намажете с майонеза.
4. Нарежете на ситни хапки пилешкото месо и го поръсете отгоре. Осолете по желание. Залейте пак с майонеза.
5. В тигана, в който запържихте лука с гъбите, загрейте още 2 с.л. мазнина, рендосайте моркова и го сотирайте за няколко минути. След това го добавете върху салатата и намажете с майонеза.
6. Рендосайте белтъците на яйцата, а жълтъците стрийте между пръстите си. Намажете и този слой с майонеза.
7. Накрая поръсете цялата салата отгоре с настърган кашкавал и поднесете без да размесвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ