Регистрация

Саварина - реване с масло и портокали



Саварина - реване с масло и портокали
Лесно   |   Порции 10   |   Видяна: 2317

Подобие на румбаба или сиропиран сладкиш с цитрусов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.01.2017

Готвим лесен и непретенциозен сладкиш с автентичен вкус от българското детство. Първо се меси теsто, което като консистенция е нещо средно между тесто за кекс и тесто за козунак. В него слагаме два пакета суха мая, за да бухне много сладкишът. След като дрождите шупнат се смесват с яйца, захар, брашно, масло и мляко и това е всичко. Можете да месите и с миксер. Трбява обаче да си предвидите и време за втасване.

Докато сладкишът се пече, му правим захарен сос за сиропиране с портокалов сок и ликьор. Още докато е топла сладката питка се надупчва с вилица и се залива с течността. А за да е наистина с визия от кварталната сладкарничка, можете да я украсите с ретро розички от разбита животинска сметана с малко лимонов сок.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта