Реване с кокос, портокали и масло
Сиропиран сладкиш с цитрусов аромат.
Бон Апети
Излъчен на 16.01.2017
Правим домашно реване по лесна, но професионална рецепта за сиропиран сладкиш с плодов аромат. Жълтъците на яйцата се разбиват с много масло на стайна температура до образуването на хомогенна субстанция. В нея се добавят разбитите на пяна белтъци и смесено с кокосово бяло брашно, в което е добавен бакпулвер. Отгоре настъргваме портокалови кори, разбъркваме добре и кексовата смес е готова да влезе във фурната. Пече се около 40 минути на 180 градуса. През това време правим заливка от вода, захар и лимонов сок. Охладеният сладкиш се сиропира с още топлата захарна течност и се оставя да се напои.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ