Руска салата Оливие с пилешки гърди
Салата с варени картофи, пилешко месо, кисели краставички, моркови, грах и яйца.
Необходими продукти:
- 1,5 л. вода
- 1 ч.л. сол
- 200-220 г пилешки гърди без кожа
- 1 голям морков (или два средни)
- 1/3 глава лук
- 160 г кисели краставички
- 1-2 корнишончета (около 85 г общо)
- 350-400 г картофи
- 4 яйца
- 240-250 г грах от консерва
- 2 с.л. с връх майонеза
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и разтворете в нея солта. Пуснете пилешките гърди да се варят за 15 минуи.
2. Измийте картофите и ги пуснете да се варят. 8-10 минути преди да ги махнете от огъня, прибавете и моркова.
3. Сварете яйцата. Трябва да станат твърди, така че варете 10 минути след кипване.
4. Наситнете краставичките и корнишончетата и прехвърлете в купа. Всичко се реже на ситни кубчета, така че след готовност и охлаждане направете същото с картофите, пилешкото, морковите и яйцата. На финала наситнете и лука, добавете грахта и разбъркайте продуктите.
5. Залейте с майонезата и размешайте нежно, но стриктно. Опитайте на соленост и при необходимост добавете сол и пипер.
6. Ако няма да поднасяте веднага - приберете в хладилник под капак или с покривка от стреч фолио.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ