Руска салата с царевица и пилешко
Руско мезе от пържено пилешко с варени картофи и яйца, кисели краставички и консерва царевица в майонезен сос.
Необходимми продукти:
- 300 г картофи
- 3 яйца
- 300 г пилешко филе
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- 200 г печурки - пресни
- 4 с.л. олио
- сол и пипер
- 100 г кисели краставички
- 2-3 стръка пресен лук
- 1 консерва царевица
- 100 мл майонеза
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте и сложете небелени в тенджера. Добавете и яйцата и залейте с вода. Засечете 8 минути след кипване и извадете яйцата. Картофите оставете да се сварят.
2. През това време нарежете пилешкото на малки парченца и изсипете в купа. Добавете намачкания чесън и соевия сос. Разбъркайте и отавете да се маринова.
3. Отцедете консервата царевица и изсипете зърната в купа. Добавете наситнения пресен лук и наситнените кисели краставички като си заделите перца от лука за поръсване при поднасяне.
4. Нарежете гъбите на кубчета. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и ги запържете докато водата им се изпари и хванат загар. Овкусете със сол и пипер. Пресипете ги в купата.
5. В същия тиган добавете още 2 с.л. олио и запържете пилешките хапчици. Прехвърлете при останалите продукти.
6. Обелете картофите и яйцата и ги нарежете на ситно. Обединете с останалите компоненти на предястието, залейте с майонезения сос и разбъркайте. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ