Регистрация

Руски вариант на салата Оливие с език

Руски вариант на салата Оливие с език
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1416

Руска салата с телешки език, варени яйца, зеленчуци и майонезена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г картофи
  • 150 г моркови
  • 5 яйца
  • 500 г свински език (може и телешки)
  • 300 г грах от консерва
  • 300 г кисели краставички
  • 150 мл майонеза
  • 3/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Езика измийте, сложете в тенджера и залейте с вода, така че да го покрива. Пуснете котлона и оставете да заври. Засечете си 1:30 часа, в които да ври на слаб огън. След това леко охладете, колкото да не пари на пръстите и обелете. Ако изстудите, ще се бели по-трудно.

2. Сварете картофите, яйцата и морковите в отделни съдове, защото им трябва различно време за готвене. На морковите са им необходими 14 минути във вряща вода на умерен огън, яйцата се варят 10 минути на силен котлон, а картофите - докато люспата им започне да се отлепя.

3. Сварените яйца и зеленчуци наситнете търпеливо и прехвърлете в купа. Наситнете и добавете киселите краставички. Отцедете грахта от сока на консервата и го изсипете в ястието.

4. Езика нарежете на кубчета и изсипете в ястието. Посолете, залейте с майонезата и разбъркайте. Опитайте и добавете по желание още сол или 1-2 с.л. от маринатата на краставичките.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта