Руски вариант на салата Оливие с език
Руска салата с телешки език, варени яйца, зеленчуци и майонезена заливка.
Необходими продукти:
- 300 г картофи
- 150 г моркови
- 5 яйца
- 500 г свински език (може и телешки)
- 300 г грах от консерва
- 300 г кисели краставички
- 150 мл майонеза
- 3/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Езика измийте, сложете в тенджера и залейте с вода, така че да го покрива. Пуснете котлона и оставете да заври. Засечете си 1:30 часа, в които да ври на слаб огън. След това леко охладете, колкото да не пари на пръстите и обелете. Ако изстудите, ще се бели по-трудно.
2. Сварете картофите, яйцата и морковите в отделни съдове, защото им трябва различно време за готвене. На морковите са им необходими 14 минути във вряща вода на умерен огън, яйцата се варят 10 минути на силен котлон, а картофите - докато люспата им започне да се отлепя.
3. Сварените яйца и зеленчуци наситнете търпеливо и прехвърлете в купа. Наситнете и добавете киселите краставички. Отцедете грахта от сока на консервата и го изсипете в ястието.
4. Езика нарежете на кубчета и изсипете в ястието. Посолете, залейте с майонезата и разбъркайте. Опитайте и добавете по желание още сол или 1-2 с.л. от маринатата на краставичките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ