Регистрация

Рулца от соеви кори и плънка от скариди

Рулца от соеви кори и плънка от скариди
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3085

 Ордьовър с пуешко и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г скариди, обелени, без главите и опашките
  • 220 г пуешка или пилешка кайма (или използвайте повече скариди вместо кайма по желание)
  • 1 ч.ч. воден кестен, нарязан на кубчета (за допълнителна хрупкавост на плънката)
  • 2 стръка зелен лук, нарязан фино
  • шепа кориандър, нарязан фино
  • 4 листове соеви кори, накиснати с вода и подсушени с хавлиена кърпа
  • 4 листа нори (по желание)
  • черен пипер
  • 1-2 ч.л. сусамово олио

За мариноване на каймата:

  • сол
  • 1-2 ч.л. царевично брашно
  • 1 яйце
  • 1-2 ч.л. китайско вино за готвене

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте каймата и заделете.

2. Счукайте скаридите с чукче за месо на кайма.

3. Смесете пюрето от скариди с маринованата кайма и нарязания на кубчета воден кестен, зеления лук, кориандъра и добавете малко пипер, сусамово олио; след това смесете или пуснете в блендера докато се получи консистенцията на паста.

4. Постелете соевите кори върху пергаментова или восъчна хартия. По средата сложете от скариденото пюре. Покрийте с кора нори и добавете още малко скариди, след което навийте като суши. Изрежете излишната соева кора.

5. Сложете зеленчуково олио да се сгорещи на висока температура, пуснете рулцата да се изпържат до златисто - около 8 - 10 мин. Извадете и отцедете излишната мазнина.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта