Рулца от лаваш с авокадо и екстри
Студено предястие от лаваш рулца с морски дарове, крема сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 4 лаваша
- 2 броя авокадо
- 1 опаковка крема сирене тип Филаделфия
- 2 с.л. кетчуп или сос барбекю
- 1 ч.л. лимонови корички
- 1 ч.л. горчица
- лют пипер по желание
- 2 с.л. лимонов сок
- връзка копър
- 200-300 г рулца от раци или скариди (сурими)
- 100 г орехи, лешници или бадеми
Начин на приготвяне:
1. Изсипете крема сиренето в купа. Добавете кетчупа (или сос по избор), горчицата, сока и кората от половин лимон (вземете си БИО, защото корите на лимоните се обработват с препарати), лют пипер по желание. Разбъркайте.
2. Намачкайте чесъна на паста с малко сол, листенцата на магданоза наситнете, а избраният от вас морски продукт нарежете на много малки парченца. Добавете и тези три компонента в сместа. Разбъркайте много добре.
3. Авокадото намачкайте с вилица на паста и добавете в сместа. Ядките запечете за кратко на сух тиган или на 200 градуса във фурна за 10 минути. Наситнете с нож и прибавете към крема. Разбъркайте възможно най-добре.
4. Намажете лавашите с получената смес. Завийте на руло и след това нарежете на малки рулца. По желание може предварително да фиксирате с клечки за зъби и да нарежете след това. Така ще е по-лесно, а и ордьовърът се превръща в своеобразни парти хапки или вид студено предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ