Регистрация

Лаваш мезе с кайма и гъби

Лаваш мезе с кайма и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3880

Рулца от лаваш с кайма, гъби и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 лаваша (в зависимост от големината)
  • 300 г кайма
  • 1 голяма глава лук
  • 200 г пресни печурки
  • 2 скилидки чесън
  • китка магданоз
  • 150-200 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Лука, листенцата на магданоза и чесъна наситнете, гъбите почистете и нарежете на полумесеци, а кашкавала рендосайте на едро ренде.

2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука и чесъна до прозрачност, добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи.

3. Добавете гъбите и гответе още 5 минути. Подправете със сол, пипер и наситнения магданоз и махнете от огъня.

4. Лаваша поръсете с рендосания кашкавал, отгоре разпределете каймяната запръжка и навийте на руло.

5. Запечете за 8-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

6. След изваждане набодете с клечки за зъби и разрежете на рулца.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта