Лаваш мезе с кайма и гъби
Рулца от лаваш с кайма, гъби и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1-2 лаваша (в зависимост от големината)
- 300 г кайма
- 1 голяма глава лук
- 200 г пресни печурки
- 2 скилидки чесън
- китка магданоз
- 150-200 г кашкавал
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Лука, листенцата на магданоза и чесъна наситнете, гъбите почистете и нарежете на полумесеци, а кашкавала рендосайте на едро ренде.
2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука и чесъна до прозрачност, добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи.
3. Добавете гъбите и гответе още 5 минути. Подправете със сол, пипер и наситнения магданоз и махнете от огъня.
4. Лаваша поръсете с рендосания кашкавал, отгоре разпределете каймяната запръжка и навийте на руло.
5. Запечете за 8-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
6. След изваждане набодете с клечки за зъби и разрежете на рулца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ