Руло от кайма с глазура и гарнитура
Печена кайма с карамелена коричка от пикантен доматен сос.
Новият кулинарен v-box7 канал hapka стартира с вкусна премиера за лесно основно с месо. Рецептата е достъпна и позволява импровизации, както и пропускане на някои от продуктите. Цената за порция е около 4 лв., а приготвянето не изисква особени умения в кухнята. Идеята е перфектна за направа на семейна вечеря в работни дни, защото отнема 30-тина минути за самото приготвяне и дава време за душ и вършене на домакинска работа докато се пече.
Първо в зехтин се запържва лук, зелена чушка и чесън. Овкусява се със сол и се снема от огъня. Следва да смесим каймата със запръжката, галета (за предпочитане японската едра галета панко), прясно мляко, яйца и горчица. Овкусява се със сос табаско, сос уорчестър, сол и пипер, магданоз и див или пресен лук. Всичко се меси заедно и след това се прехвърля в намаслена тавичка. Оформяме на руло или хляб от месо. По желание можем да си направим глазура за месни ястия като разбъркаме заедно кафява захар, кетчуп, шрирача и оцет. С тази смес мажем месото отгоре, за да хване страхотна карамелена кора с пикантна нотка.
Рулото се пече за 1 час, а след това можем да го сервираме с любимата гарнитура по желание. Как да не изпие човек чаша хубаво вино, споделено с любимите хора след тежък работен ден и в компанията на това вкусно основно?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ