Регистрация

Ронливо тесто за банички

Ронливо тесто за банички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2716

Да си направим блат - здравата основа на всяко ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ¼ ч.ч. брашно
  • 1 пакетче студено масло (120 г)
  • 1 яйце
  • 1/3 ч.ч. ледено студена вода
  • 1 с.л. оцет
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето в малка купа. Добавете оцета и студената вода.

2. В отделна купа или кухненски робот смесете студеното масло (нарязано на кубчета) с брашното и солта и омесете докато стане на трохи.

3. Смесете сухите и мокрите съставки и ги разбъркайте.

4. Прехвърлете тестото върху добре набрашнена повърхност и размесете малко, за да се смесят всички съставки и да се получи хубаво тесто. Не прекалявайте! Опаковайте го с найлоново фолио и го сложете в хладилника за поне 1 час.

5. Разточете тестото върху добре набрашнена повърхност и вече разполагате с тесто, готово за готвене!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта