Ронливо тесто за банички
Да си направим блат - здравата основа на всяко ястие.
Необходими продукти:
- 2 ¼ ч.ч. брашно
- 1 пакетче студено масло (120 г)
- 1 яйце
- 1/3 ч.ч. ледено студена вода
- 1 с.л. оцет
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето в малка купа. Добавете оцета и студената вода.
2. В отделна купа или кухненски робот смесете студеното масло (нарязано на кубчета) с брашното и солта и омесете докато стане на трохи.
3. Смесете сухите и мокрите съставки и ги разбъркайте.
4. Прехвърлете тестото върху добре набрашнена повърхност и размесете малко, за да се смесят всички съставки и да се получи хубаво тесто. Не прекалявайте! Опаковайте го с найлоново фолио и го сложете в хладилника за поне 1 час.
5. Разточете тестото върху добре набрашнена повърхност и вече разполагате с тесто, готово за готвене!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ