Баница на тиган с кашкавал и подправки
Баница с кашкавал и подправки.
Рулца баница, запечени в яйчена заливка на тиган - идеална семейна закуска, която се прави по-бързо и лесно от традиционната вита или наложена баница. Но този тип не става с фини точени кори. Вместо тях се използват дебелите къпани кори или голяма питка лаваш. А вида на плънката можете да импровизирате според вкуса си.
Кората за баница или лаваша се разгръща и се поръсва с плънка - в случая гауда с наситнени магданоз и копър, но можете да добавите и бяло сирене и дори запръжка от спаначени листа или кайма с лук. След това се навива на руло, а то се реже на малки рулца. Рулцата се подреждат плътно на дъното на голям намаслен тиган и се пуска огънят.
През това време голямо количество яйца се разбиват със сол. С тях се заливат рулцата в тигана и се готви до стягане на яйчения сос. После се обръща и се запича и от другата страна. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ