Регистрация

Ризото от паста

Ризото от паста
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2229

Паста с бекон, приготвена нетрадиционно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пакет паста по избор, например спирали
  • сос за паста
  •  бучка масло
  • 2 малки глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • зехтин
  • 2 шепи сушени домати
  • 400 г бекон
  • 200 г сирене по избор (например моцарела)
  • микс от подправки

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, чесъна и бекона.

2. Сгорещете дълбок тиган или уок.

3. Добавете маслото на умерен до слаб огън, за да не покафенее и сложете лука, чесъна и сушените домати.

4. Разбъркайте докато лукът покафенее съвсем леко и след това добавете пастата, без да сте я варили предварително. Разбъркайте, за да се покрие хубаво с маслото.

5. Добавете малко зехтин и разбъркайте отново. Огънят трябва да е слаб. Добавете вода, колкото да покрие пастата и оставете да къкри.

6. След като водата се абсорбира, пастата трябва да е все още леко сурова. Прибавете бекона и разбъркайте докато се сготви.

7. След това добавете около 1/2 бутилка сос за паста, натрошеното сирене, микс от подправки на вкус и отново налейте вода, така че да покрие пастата.

8. Оставете да къкри до пълна готовност на макароните. Ако междувременно свърши водата, а пастата не е готова, долейте още.

9. Щом се свари всичко и сосът се е сгъстил, поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта