Рибни кнедли с шафранов сос
Тестен ордьовър с пъстърва.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч. ч. брашно
- 4/5 ч. ч. топла вода
- щипка сол
- 1 яйце
За пълнежа:
- 1 пъстърва, сготвена на пара, почистена от кожата и костите, и намачкана с вилица
- 2 с. л. магданоз, смлян
- черен пипер
За соса:
- 100 мл рибен бульон
- 100 мл сметана (10% мазнини)
- 6 г шафран
- 2 с. л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и прибавете към него солта, водата и разбитото яйце. Разбъркайте и омесете гладко тесто. Ако тестото е прекалено лепкаво, прибавете още малко брашно. Когато тестото е готово, оставете го да почине 15 минути.
2. Смесете намачканата на пюре риба с магданоза и пипера.
3. Разточете тестото на лист с дебелина 1,5 мм. Изрежете от него кръгчета, сложете в тях по 1 лъжичка от пълнежа, сгънете на две и запечатайте ръбчето. Повторете докато тестото свърши.
4. Сварете кнедлите във вряща вода за 5 минути.
5. Сервирайте ги горещи с шафрановия сос.
За шафрановия сос:
1. Сварете бульона, прибавете към него сметаната при постоянно бъркане, последвана от шафрана и нишестето - бъркайте докато сосът се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ