Рибена супа с хайвер, рагу и бяла риба
Супа с рагу от риба, бяла риба, хайвер, картофи и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг рибни кокали, глави, опашки или рагу за супа
- 2,5 л вода
- 300 г моркови (2-3 моркова)
- 1-2 стръка праз лук
- 1 връзка магданоз
- 2 глави лук
- 4-5 кисели краставички + 300 мл от водата на краставичките
- 2 с.л. олио
- 280-300 г картофи
- 300 г суров небит хайвер ако имате
- 700 г филе от бяла риба
- сол и пипер
- 3 дафинови листа
- 1 ч.л. сух естрагон, ако имате
- 3 с.л. лимонов сок
- листата на връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Сложете рибните кокали, рагу, глави и/или опашки в тенджера и залейте със студена вода. Кипнете и отпенете.
2. Добавете листата на празия лук (бялата част си запазете за готвенето), дебелата част от морковите (малко повече от половината моркови трябва да влязат в бульона), дръжките на връзката магданоз, една цяла глава лук с част от люспите. Оставете да се вари под капак на умерен огън за 40 минути.
3. Картофите обелете, нарежете на хапчици и залейте с вода, в която да киснат докато им дойде времето.
4. Другата глава лук и киселите краставички наситнете. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган, запържете лука за 3 минути, добавете краставичките и гответе докато лукът стане златен. Заделете тази запръжка настрана.
5. Нарежете на тънки колелца бялата част от празия лук, морковите - на малки четвъртинки, а листата на копъра и магданоза - наситнете.
6. Прецедете бульона от варенето на рибните остатъци и го върнете в тенджерата. Добавете картофите, морковите, празия лук и запръжката от тигана. Овкусете със сол и пипер, дафинов лист, естрагон. Налейте водата от киселите краставички и кипнете. Оставете да се вари 15 минути.
7. Бялата риба нарежете на хапки. Хайвера претрийте през гевгир или едра цедка.
8. Добавете бялата риба и лимоновия сок. Варете 5 минути.
9. Добавете хайвера, копъра и магданоза и варете още 2-3 минути. След това можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ