Регистрация

Риба по ямайски в сметаново-зеленчуков сос

Риба по ямайски в сметаново-зеленчуков сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 929

Задушена риба в доматен сос с кокосово мляко или сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 200 г лук - 2 средни глави
  • 5 скилидки чесън
  • 500 г домати
  • 1 ч.л. суха мента
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер на люспи
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 дафинов лист
  • 400 мл кокосово мляко (можете да замените с незаквасена млечна готварска сметана)
  • 600 г рибно филе или котлет от риба по избор (скумрия, сьомга, треска, лаврак, пангасиус, сом или друга по избор)
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чесъна намачкайте, а доматите нарежете на малки кубчета.

2. Сгорещете олиото на умерен огън в голям тиган и запържете лука за 3 минути, добавете чесъна, гответе още минута, след това изсипете и доматените кубчета.

3. Овкусете със сол, мента, риган, босилек и двата вида пипер. След като кипне бъркайте и гответе 3 минути.

4. Залейте с кокосовото мляо или сметаната и сложете отгоре дафиновия лист. Разбъркайте, изчакайте да заври, намалете леко огъня, сложете капак и оставете да се готви 4 минути.

5. През това време нарежете рибата на парчета - котлети или големи части.

6. Прибавете рибата в соса, захлупете с капака и гответе до готовност - около 7 минути. Завъртете парчетата и гответе още 2-3 минути.

7. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта