Филе от треска с моцарела и босилек
Риба на тиган с билки и моцарела.
Необходими продукти:
- 1 кг филе от треска или бяла риба от вид по избор (тегло в размразено състояние)
- 4 скилидки чесън
- 4 стръка пресен лук
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. соев сос
- сол и пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чили сос по желание
- листата на 2-4 стръка босилек
- 1-2 люти чушлета по желание
- 1 топка моцарела
Начин на приготвяне:
1. Филето риба нарежете на едри парчета, а можете да оставите дори и цяло. Пресния лук наситнете, листата на босилека измийте. Ако ще слагате люто чушле, нарежете го на шайби. На тънки слайсове нарежете моцарелата.
2. Рибното филе прехвърлете в купа, овкусете със сол, пипер, соев сос, чили сос и намачкания чесън. Разбъркайте и оставете настрана.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете пресния лук на умерен огън за 2 минути в него. Добавете рибните парчета и гответе 2 минути, след това обърнете, залейте с отцедилия се сос от мариноването на рибата и намалете огъня на умерен към слаб.
4. Пуснете резените люти чушлета, листата босилек и отгоре подредете шайбите моцарела. Сложете капак и оставете да се готви 5-7 минути - зависи от вида риба и дебелината на филето.
5. Прехвърлете в индивидуални порции и по желание поднесете с пресни зеленчуци и гарнитура по избор. Гарнитурата и рибата можете да залеете със соса от готвенето, останал в тигана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ