Рецепта за постен карфиол
Пържен карфиол със златисти крайчета.
Необходими продукти:
- 1 голям карфиол
- 1 ч.л. едра морска сол
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Измийте и разделете карфиола на парченца с големина по ваш избор.
2. Загрейте зехтина заедно със солта. Когато отначало опитах това, използвах олио от гроздови семки, защото не обичам да загрявам зехтин, а олиото от гроздови семки е много подходящо за различни ястия, и не си противоречи с вкуса на останалите съставки. Но тъй като е толкова обикновено, цялото ястие става по-обикновено и скучно. Затова по-добре използвайте зехтин.
3. Сложете в тигана карфиола и запържете, като бъркате непрекъснато, докато краищата на зеленчука станат златисти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ