Регистрация

Рататуй с италиански наденички

Рататуй с италиански наденички
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2528

Печени италиански наденички с доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг домати, обелени и едро нарязани
  • 8 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 1 ч.ч. нарязан пресен плосколист магданоз
  • 20 листа пресен босилек, накъсани на половинки
  • 1 ч.ч. и 2 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • 1 патладжан, нарязан на кубчета от по 2,5 см
  • 1 голяма глава лук, нарязана на четвъртинки и на тънки филийки по дължина
  • 3 различни по цвят сладки чушки, почистени от семената и нарязани на кубчета от по 2,5 см
  • 4 средни тиквички, нарязани на четвъртинки и на парчета от по 2 см
  • 1 кг печена италианска наденичка чоеизо или друг вид наденица по избор

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера оставете да къкрят доматите, чесъна, магданоза, босилека и 1/3 ч.ч. олио за около 30 мин.

2. Докато сосът къкри, сложете патладжана с 1/2 ч.л. сол в гевгир и оставете за 30 мин.

3. Сотирайте останалите зеленчуци поотделно, с по 3 с.л. олио - по 10 - 12 мин. всеки от тях. Накрая сотирайте и патладжана.

4. Добавете зеленчуците, останалото олио, около 1 ч.л. сол и 1 ч.л. пипер при доматения сос и оставете да къкри, покрито, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат (около 1 час).

5. Накрая добавете наденичката и полейте със сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта