Разядка с риба тон, краставица, яйца и майонеза
Руска салата от риба тон с варени яйца и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 1 краставица
- 3 яйца
- 1/3 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 180 г риба тон в собствен сос от консерва (отцедено тегло на рибата)
- 2 с.л. майонеза
- 1/2 ч.л. горчица
- стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата
2. Краставицата измийте, обелете и разрежете през средата на две по-къси парчета. Всяко от тях разполовете по дължина, а след това всяка половинка разрежете на 2 по-тънки четвъртини. Както са една върху друга ги нарежете надлъжно на 2-3 части и после на кубчета. Трябва да се получат малки кубчета като на картофи за мусака. Изсипете в купа.
3. Отцедете рибата от сока на консервата и добавете.
4. Сварените яйца обелете и нарежете на ситно. Прибавете в купата, посолете и опипрете.
5. Разбъркайте горчицата с майонезата, залейте разядката и размешайте хубаво.
6. Прехвърлете в купа и украсете с нарязан косо пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ