Регистрация

Разядка с кедрови ядки

Разядка с кедрови ядки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2131

Салата или сос към паста - вие решавате.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. кедрови ядки, накиснати за една нощ
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. вода
  • 1 стрък пресен лук (зелените и белите части, отстранете и изхвърлете върха), смлян
  • 1-2 ч.л. прясна мащерка
  • ¼ ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете кедровите ядки със студена вода и след това изхвърлете и водата, в която сте ги накисвали и тази, с която сте ги изплакнали.

2. Поставете кедровите ядки в купата на блендера заедно с лимоновия сок и водата.

3. Пасирайте за 1-2 минути, като от време на време смъквайте сместа от стеничките на купата. Трябва да се получи гладка смес.

4. Добавете лука, мащерката и солта и отново пасирайте докато получите сравнително едра смес.

5. Прехвърлете разядката от купата в чиния за сервиране.

6.Сервирайте с любимите си зеленчуци.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта