Разядка със сурими и сельодка
Лесно | Порции 5
| Видяна: 1450
Морско предястие с риба и скариди в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 300 г скариди сурими
- 100 г кашкавал
- 2 варени яйца
- 1 малка опаковка майонеза (100-125 мл)
- 1 малка кофичка заквасена сметана
- 1 домат
- 150 грама (5 парчета) филе от аншоа, сьомга или червена риба (сельодка в марината също може)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситни кубчета суримите и ги смесете с рендосания кашкавал, наситнените варени яйца, сметаната и майонезата.
2. В блюдо оформете с лъжица звезда от сместа с пет или повече лъча.
3. Върху тях подредете парчета домат, разрязани на шайби.
4. Най-отгоре сложете по резен рибено филе така, че да заприлича на морска звезда.
Най-важните съставки
аншоа, домат, заквасена сметана, кашкавал, квасена сметана, майонеза, скариди, сметана, соленоводна риба, филе от сьомга, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ